Scrum

Ketterien menetelmien suosituin viitekehys on Scrum, jonka avulla arvoa voidaan luoda nopeammin ja enemmän – myös olosuhteiden muuttuessa. PeopleCert Scrum -kokonaisuus on suunniteltu auttamaan tiimejä ja organisaatioita rakentamaan parempia tuotteita ja palveluita ja mukautumaan muuttuviin vaatimuksiin. Teorian ja harjoitusten avulla PeopleCert Scrum auttaa ymmärtämään, miten Scrumin hyödyt voidaan saavuttaa.

Vie Scrum-osaaminen seuraavalle tasolle

Wakarulla on valikoimassa johdanto Scrumiin sekä PeopleCertin sertifiointiin tähtäävät Scrum Master -valmennukset sekä tuoteomistajalle (Product Owner) suunnattu valmennus:

 • PeopleCert Scrum Master I -valmennus johdattaa ketteriin menetelmiin ja Scrumiin.
 • PeopleCert Scrum Master II -valmennus kartuttaa Scrum Masterin taitoja: asiantuntijuus, opettaminen ja valmentaminen, fasilitointi, viestintä, ongelmanratkaisu ja organisaation muutosjohtaminen.
 • PeopleCert Scrum Product Owner I -valmennuksessa opit, mitä taitoja tuoteomistaja tarvitsee, mitä on arvo-ohjautuva tuotehallinta ja miten tuotteen kehitysjonoa (product backlog) hallitaan tehokkaasti ja vaikuttavasti. 

PeopleCert Scrum Master I

Valmennus keskittyy ketterien menetelmien ja Scrumin periaatteisiin. Valmennuksessa omaksutaan tarvittavat tiedot IT-ammattilaisen työtä ajatellen, mutta valmennuksista on hyötyä kaikille, jotka työskentelevät nopeasti muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Kohderyhmä

Valmennus on suunnattu projektipäälliköille, tiiminvetäjille, IT-asiantuntijoille sekä IT-päälliköille ja -konsulteille. Valmennus on erityisen hyödyllinen tuoteomistajan roolissa oleville asiakasorganisaation edustajille esimerkiksi liiketoiminnan ja tukitoimintojen (taloushallinto ja HR) alueelta. Valmennus soveltuu hyvin myös kaikille niille, joiden työtehtävät käsittävät palveluiden kehittämiseen ja käyttöönottoon liittyviä tehtäviä.

Valmennuksen sisältö

PeopleCert Scrum Master I -valmennuksessa keskitytään ketterien menetelmien ja Scrumin pääperiaatteisiin. Ideat ja käytännöt esitellään seuraavasti:

 • Johdanto ketterään projektinhallintaan
 • Johdanto Scrumiin
 • Scrum-tiimi
 • Scrumin tapahtumat
 • Inkrementin julkaisu

Valmennuksen jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet suorittaa PeopleCert Scrum Master I -sertifiointitesti, joka kuuluu valmennuksen hintaan. Valmennuksen suomenkielinen sanasto on saatavilla.

Tutustu!

PeopleCert Scrum Master II

PeopleCert Scrum Master II -valmennus keskittyy Scrum Masterin työssä tarvittaviin taitoihin: asiantuntijuus, opettaminen ja valmentaminen, fasilitointi, viestintä, ongelmanratkaisu ja organisaation muutosjohtaminen.

Kohderyhmä

Valmennus on suunnattu Scrum Masterin roolissa toimiville tai siihen pyrkiville. Valmennus soveltuu hyvin myös kaikille niille, joiden työtehtävät käsittävät palveluiden kehittämiseen ja käyttöönottoon liittyviä tehtäviä.

Valmennuksen sisältö

PeopleCert Scrum Master II -valmennuksessa keskitytään Scrum Masterin työssä tarvittaviin taitoihin. Ideat ja käytännöt esitellään seuraavasti:

 • Johdanto ketteriin menetelmiin ja Scrumiin
 • Scrum Masterin rooli
 • Scrum Masterin päivittäiset työtehtävät sprintin aikana
 • Johdanto Scrumin skaalaamiseen

Valmennuksen jälkeen osallistujilla on hyvät valmiudet suorittaa PeopleCert Scrum Master II -sertifiointitesti, joka kuuluu valmennuksen hintaan. Valmennuksen suomenkielinen sanasto on saatavilla.

Tutustu

Katso myös

Tuoteomistajille tai rooliin tähtääville on suunnattu oma valmennuksensa, PeopleCert Scrum Product Owner I -valmennus. Valmennuksessa opit, mitä taitoja tuoteomistaja tarvitsee, mitä on arvo-ohjautuva tuotehallinta ja miten tuotteen kehitysjonoa (product backlog) hallitaan tehokkaasti ja vaikuttavasti. 

Wakaru Oy is an Accredited Training Organisation for PeopleCert Scrum.

 

Haluatko lisätietoja tai tarjouksen valmennuksistamme?

Katso toteutuspäivämäärät ja osta kurssit Oppiasta: