ITIL

ITIL® on maailman laajimmin käytetty palvelunhallinnan viitekehys, jonka oppeja sovelletaan menestyksekkäästi IT-organisaatioissa ympäri maailman. ITIL on kokonaisvaltainen toimintamalli teknologia-avusteisten palvelujen luomiseen, kehittämiseen ja toimittamiseen. Viitekehyksen uusin versio ITIL® 4 julkaistiin vuonna 2019.

ITIL on globaalisti tunnustettu kokoelma parhaita käytäntöjä ja malleja IT-johtamiseen. ITIL-kehystä on käytetty ja kehitetty yli 20 vuotta. Mallin kehitys alkoi Englannissa valtionhallinnon hankkeena 1980-luvulla ja sitä on kehitetty maailmanlaajuisesti siitä lähtien.

ITIL – ohjaavat periaatteet

  • Focus on Value – Keskity arvoon
  • Start Where you are – Aloita siitä missä olet
  • Progress iteratively with feedback – Etene iteratiivisesti palautetta hyödyntäen
  • Collaborate and promote visibility – Tee yhteistyötä ja edistä näkyvyyttä
  • Think and work holistically – Ajattele ja toimi kokonaisvaltaisesti
  • Keep it simple and practical – Pyri yksikertaisuuteen ja käytännöllisyyteen
  • Optimize and Automate – Optimoi ja automatisoi

Wakaru on hyväksytty ITIL-valmennusorganisaatio

ITIL-koulutuksia voivat toteuttaa vain sertifioidut kouluttajat ja hyväksytyt koulutusorganisaatiot (Accredited Training Organisation, ATO). Myös koulutusmateriaalien tulee olla sertifioituja. Lue lisää Axelosen sivuilta tästä.

Koulutuspolku

ITIL 4 -koulutuspolku alkaa Foundation-tason perusvalmennuksesta, jonka jälkeen osaamista voi syventää jatkotason valmennuksilla eri aihealueisiin. Jatkotason valmennuksiin esitietovaatimuksena on ITIL 4 Foundation. Tämän lisäksi ITIL tarjoaa nyt myös Extension Modules -laajennusmoduulit, joihin ei ole esitietovaatimuksia.

ITIL® 4 FOUNDATION 

Perusvalmennus on suunnattu kaikille IT-palveluiden kanssa työskenteleville henkilöille sekä erityisesti henkilöille, jotka osallistuvat palveluiden toimittamiseen, ylläpitoon, kehittämiseen, ostamiseen ja myymiseen.

ITIL® 4 -JATKOKURSSIT

ITIL 4:ssä on yhteensä viisi jatkokurssia, jotka kuvaavat joukon kyseiseen aihealueeseen kuuluvia ajattelu- ja toimintamalleja sekä esittelevät tarkemmin aiheeseen liittyvät tärkeimmät kyvykkyydet (practices). Kurssit voi suorittaa haluamassaan järjestyksessä.

ITIL® 4 -LAAJENNUSMODUULIT (Extension Modules)

ITILissä on yhteensä neljä laajennusmoduulia, joiden avulla vastataan organisaatioiden liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin. Laajennusmoduulit, joissa ei ole esitietovaatimuksia, voit suorittaa myös ilman ITIL® 4 Foundation -sertifikaattia. Perustiedot ITIL-viitekehyksestä ja termistöstä käydään läpi valmennuksissa. Lisäksi löytyy kaksi laajennusmoduulia, joihin voi osallistuja ITIL 4 Foundationin jälkeen.

Esittelyssä ITIL-jatkovalmennukset

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved. Wakaru Oy is an Accredited Training Organisation for ITIL®.

Haluatko tarjouksen tai lisätietoja ITIL-valmennuksistamme?

Katso toteutuspäivämäärät ja osta kurssit Oppiasta: