Lokakuussa vietetään kyberturvallisuuskuukautta

Kun kyse on tietoturvasta, ole aina askeleen edellä. Wakaru on mukana Kyberturvallisuuskuukauden vietossa nostamassa tietoisuutta tietoturva-asioista. Kuukauden aikana keskitymme herättämään tietoisuutta digitaalisen maailman turvallisuuden merkityksestä.

Miksi tietoturva on tärkeää?

Digitaalisen aikakauden aikana tietoturva ei ole vain organisaatioiden vastuulla, vaan tietoturva on jokaisen yksilön perustaito. Tietojemme ja yksityisyytemme suojaaminen kyberuhilta, haittaohjelmilta ja muilta turvallisuusuhilta ovat kriittisiä taitoja, jotka meidän jokaisen tulisi oppia ja sisäistää.

Tietoturva näkyy työelämässä monin eri tavoin, mukaan lukien suojattujen yhteyksien käytössä, salasanakäytäntöjen noudattamisessa ja tietosuojakoulutuksissa. Organisaatioissa tietoturva on integroitu osaksi jokapäiväistä toimintaa, joka suojaa liiketoiminnan kriittisiä tietoja ja asiakastietoja samalla kun se edistää turvallista ja vastuullista teknologian käyttöä.

Tule mukaan!

Kutsumme sinut liittymään mukaan kyberturvallisuuskuukauden viettoon! Tarjoamme sisältöjä, joiden avulla voit terävöittää omaa kyberosaamistasi. Luvassa on ilmaisia webinaareja, tietoturvatestejä ja valmennuksia osaamisen kehittämiseen.

 • Tietoturvatesteillä testaat ja kehität tietoturvataitojasi!
 • Webinaareissa saat perustaidot haltuun, kun alan asiantuntijat käsittelevät ajankohtaisia tietoturva-aiheita ja antavat vinkkejä, kuinka suojautua digitaalisessa maailmassa.
 • Valmennuksissa kehität ammattitaitoasi ja otat haltuun perustaidot.

Etu valmennuksiin: Ilmoittautuessasi tietoturvavalmennuksiin lokakuun loppuun mennessä, saat käyttöösi erityisen etuhintakoodin, joka antaa sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi edulliseen hintaan. Tutustu etuun ja valmennuksiin alta.

Lokakuun tietoturvawebinaarit

Kyberturvallisuuskuukausi tuo mukanaan mielenkiintoisia webinaareja tietoturvasta, tietosuojasta sekä tiedon hallinnasta. Osallistu webinaareihimme, joissa asiantuntijat käsittelevät ajankohtaisia tietoturva-aiheita ja antavat vinkkejä, kuinka suojautua digitaalisessa maailmassa.

Haluatko kuulla lisää tietoturvavalmennuksistamme?

Euroopan kyberturvallisuuskuukausi (ECSM) on Euroopan unionin vuotuinen tietoturvaan liittyvä kampanja. Lue lisää.

Tutustu myös Digi- ja väestötietoviraston järjestämään Digiturvaviikkoon 25.–29.9.2023 täältä.

Katso lisää Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilta kyberturvallisuudesta ja kasvata omaa sekä organisaation tietoutta. Tutustu tästä!

9.10. klo 9–10 | Mitä jokaisen täytyy tietää tietoturvasta ja -suojasta?

Webinaarissa saat hyvän käsityksen, mistä sinun pitäisi olla tietoinen ja miten voit omassa toiminnassasi huomioida paremmin tietoturvan ja -suojan. Webinaarissa käydään läpi myös käytännön huomioita ja korjausehdotuksia.

Ilmoittaudu

27.10. klo 9–10 | Rakenteettoman tiedon haasteet ja hallinta

Organisaatioissa pääosa tiedosta on käsittelyssä sovellusten ulkopuolella, kuten sähköpostissa, verkkolevyllä ja kansioissa sekä pilvipalveluissa. Nämä ovat yleensä hallitsemattomia riskejä. Webinaarissa käydään läpi haasteita sekä saat käytännön ohjeita, miten voit hallita rakenteetonta tietoa.

Ilmoittaudu

Testaa tietoturvaosaamisesi

Tietoturvatesteilla testaat ja kehität tietoturvataitojasi! Testin jälkeen näet oman tasosi sekä oikeat vastaukset.

Tietoturvatesti 1

Mikä on tietoturvatietämyksesi taso?

Testaa tietosi tietoturvasta ja sen käsitteistä Wakarun kepeällä testillä. Saat tiedon, miten hyvin tietoturva-asiat ovat sinulla hallussa. Tee testi täältä!

Tietoturvatesti 2

Mikä on kehittäjän tietoturvan tasosi?

Testaa kehittäjän tietoturvan tietosi Wakarun kepeällä testillä. Saat tiedon, miten hyvin kehittäjän tietoturva-asiat ovat sinulla hallussa. Tee testi täältä!

Kehitä tietoturvaosaamistasi valmennuksissa

Valmennuksissa kehität ammattitaitoasi ja otat haltuun perustaidot. Näihin valmennuksiin saat etuhinnan koodilla KYBERTURVA 31.10.2023 asti.

EXIN Information Security Foundation

22.11. & 11.1. | Helsinki / Etä | Katso myös verkkokurssi

Valmennuksessa tutustut tietoturvallisuuden perusteisiin sekä niiden yhteyteen organisaation tietoturvallisuuden järjestämiseen alan standardien ISO 27001 ja ISO 27002 mukaan. Valmennuksen jälkeen tunnistavat tietoturvallisuuden avainperiaatteet ja käsitteet sekä tiedostat systemaattisen tietoturvallisuuden hyödyt organisaatiossa. Kurssi sisältää paljon konkreettisia esimerkkejä, joiden avulla voit tunnistaa ja organisoida tietoturvallisuuteen liittyviä parantamistoimenpiteitä organisaatiossasi.

PeopleCert DevSecOps

11.–13.10. | Helsinki / Etä | Katso myös verkkokurssi

You will gain an understanding of how security can be incorporated in a modern way into the operations of agile application development teams. After the training, you will identify the key principles and concepts of modern application security and be aware of the benefits and means of integrating information security into the software development process. After the course, you will be able to work effectively with a DevOps team by analyzing and applying these skills and knowledge.

Tutustu ilmaisiin tietoturvatallenteisiin

Tietoturvan ja sen standardien uudet tuulet

 • ”Luennoitsija oli selvästi aihealueen asiantuntija. Rauhallinen ja selkeä rytmitys etenemisessä.”
 • ”Webinaarin kokonaisuus oli ytimekäs ja selkeä, etenkin tietoturvaan syvemmin perehtymättömälle. Webinaaria oli myös todella mielekästä kuunnella!”
 • ”Selkeä puhuja, joka osasi aiheensa hyvin”

Webinaarissa perehdymme tietoturvan lähestymistapoihin, tietoturvapolitiikkoihin, standardeihin sekä menettelytapoihin ja niiden noudattamisen arviointiin. Tavoitteena on antaa sinulle johdanto työkaluihin ja tietoon, joita tarvitset tietoturvan hallintaan omassa organisaatiossasi.

DevSecOps – Miten saada tietoturva luonnolliseksi osaksi kehittämistä

 • ”Hyvä pläjäys, hyvin pakattuna!”
 • ”Selkeä tietopaketti ja erinomainen juonto”
 • ”Mielenkiintoinen asia ja kouluttajalla hyvä ulosanti.”
 • ”Hyvä, selkeä puhuja, sanavalinnat kertovat kokemuksesta”
 • ”Herätteli ajatuksia tästä aiheesta, joka meinaa kiireessä unohtua tai jäädä taka-alalle.”
 • ”Puhuja oli asiantunteva ja esitti asiat selkeästi”

Tässä webinaarissa kuvataan tietoturvan ja kehittämisen välisiä tavallisia kipupisteitä. Webinaari toimii johdantona nykyaikaiseen sovellustietoturvaan sekä tietoturvan tuomiseen osaksi arkipäiväistä kehittämistä. Se puhuttelee tuotteita ja palveluja kehittäviä ja tuottavia kuin tietoturva-alan asiantuntijoita ja johtajia.

Tervetuloa mukaan Kyberturvallisuuskuukauden viettoon!